Dudok Wonen

Woningbouw Corporatie.

Situatie:
De woningbouwcorporatie heeft als visie en werkwijze: “Wij bouwen woningen waarin onze klanten vervolgens mogen wonen” (klant volgt corporatie).
Het onderliggend paradigma is: “Wij bepalen waar – en tegen welke condities – de klant mag wonen”

Nieuwe situatie:
Vanuit het nieuwe paradigma “Onze klanten kunnen zelf bepalen waar en hoe ze willen wonen, wij faciliteren hierbij” zijn nieuwe mogelijkheden ontstaan.
Leon Bobbe van Dudok Wonen zegt hierover: “Om mensen te huisvesten denken wij niet meer in termen van vastgoed maar in termen van financieringsarrangementen. De klant wijst ons een woning aan die ergens in onze regio te koop staat, wij kopen deze woning en bieden de klant voor deze woning een door hem/haar gewenst koop- of huurarrangement aan. Als iedereen van onze doelgroep zou kiezen voor een kooparrangement wordt de woningcorporatie zelfs geheel vastgoedloos! Met andere woorden, een traditioneel vastgoedbedrijf bereikt haar doelstellingen effectiever door vastgoedloos te worden. Deze paradigmashift bleek overigens pas realiseerbaar nadat de corporatie een kooparrangement had uitgevonden waarmee ook de laagste inkomens een woning konden kopen”

Het MT past nu de organisatie aan om de taken van de toekomst aan te kunnen en te kunnen bepalen wat de handigste strategie is. In de maandelijkse bijeenkomsten, gefaciliteerd door BYY, leert men iedere maand opnieuw oude en nieuwe denkstijlen te onderscheiden, en acties te ondernemen die het nieuwe paradigma tot werkelijkheid maakt.